Statisticile arată că peste 50% dintre copii din România sunt copleșiți de depresie și anxietate, pierduți ore în șir în fața ecranelor, erodându-și empatia, motivația și performanța academică, prizonieri ai propriei lor incertitudini.
Podcastul lui Puican la RRI episodul 6 - Ce tipuri de clienți ajung la psiholog? (partea a 2-a)
Podcastul lui Puican la RRI episodul 5 - Tipurile de clienţi care vin la psiholog (partea 1)
Europenii consideră într-o proporție covârșitoare, 9 din 10, că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică, arată datele unui barometru dat publicității în aceste zile.
Aproape jumătate dintre europeni s-au confruntat cu probleme emoționale sau psihosociale în ultimul an. Evenimentele din ultimii ani au marcat starea psihică a populației UE.
Guvernul României a aprobat recent un proiect de lege menit să reglementeze activitatea de prevenire a separării copilului de familie.
Pandemia de Covid-19 și situația economică au pus o presiune enormă asupra sănătății mintale și bunăstării tuturor. Sunt înregistrate creșteri ale riscurilor psihosociale legate de muncă și procente mai mari de stres, anxietate si depresie.
Intrată între timp pe un trend descendent, pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi a fiecăruia timp de mai bine de doi ani.
Peste un an de pandemie, restricții de tot felul, școală online, cursuri ținute fizic, dar cu risc mare pentru sănătate... toate acestea au afectat, cu siguranță, bunăstarea emoțională a celor mai tineri.