Sănătatea se află pe agenda instituțiilor europene. Noile provocări din domeniul sănătății au nevoie de revizuirea legislației farmaceutice a UE.
Uniunea Europeană își intensifică eforturile pentru preveni deficiul de medicamente. Se anticipează că o primă versiune a listei UE de medicamente critice va fi lansată până la sfârșitul anului 2023.
Penuriile grave de medicamente cu care ţările europene s-au confruntat în pandemie au determinat Comisia Europeană să adopte un set de acțiuni menite să prevină astfel de situaţii, în această iarnă şi în anii următori.
Valul de viroze respiratorii şi gripe se amplifică de la o săptămână la alta în România. O problemă rămâne și procurarea medicamentelor din farmacii, unde nu se găsesc produse cunoscute pentru tratarea infecţiilor respiratorii.
Mai bine de o treime dintre românii cred că antibioticele tratează infecțiile virale, iar procentul populației care apelează la aceste medicamente fără rețetă este peste media UE.
La nivelul Uniunii Europeană, se promovează producția alimentară care se realizează în armonie cu natura, cu biodiversitatea și cu bunăstarea animalelor.
Ministerul de Externe a lansat Ghidul alegătorului român din străinătate, un material informativ destinat alegătorilor români din...
Securitatea alimentară se numără, alături de creşterea agricolă prin metode inovatoare, între priorităţile majore de dezvoltare ale Uniunii Europene.