Sistemul de Informații privind Bolile Animalelor al Uniunii Europene permite coordonarea și monitorizarea focarelor de boli contagioase la animale și oferă țărilor din UE și serviciilor Comisiei Europene posibilitatea de a lua măsuri imediate pentru a preveni răspândirea bolilor la animale.
Statele membre ale Uniunii Europene au dat undă verde reducerii statutului de protecție al lupului, ceea ce va permite împuşcarea unui număr de exemplare, acolo unde se va considera că animalele ar fi un pericol pentru comunităţi.
Chiar dacă, în România, sterilizarea și microciparea câinilor este obligatorie, legea nu e respectată de toți proprietarii, iar adăposturile - administrate de primării sau private - se umplu rapid cu patrupede lăsate în voia sorții.
Cunoaștem natura în care trăim? Cu alte cuvinte, suntem în stare să protejăm natura dacă nu o cunoaștem?
Studii realizate în străinătate relevă că firmele care produc hrană pentru animalele de companie ar polua mai mult decât maşinile.
Uniunea Europeană integrează cerințele privind bunăstarea animalelor în normele privind subvențiile agricole şi agricultura ecologică, în concordanță cu noua strategie De la fermă la consumator.
În Parlamentul European au avut loc dezbateri pentru punerea în aplicare a legislaţiei privind calitatea vieţii animalelor.
Reducerea numărului de animale este una dintre soluțiile discutate la nivel european ca măsură de combatere a schimbărilor climatice, dar o astfel de decizie ar spori dependența UE de importurile de carne.
După mai bine de 16 ani, aplicarea de către statele membre a Regulamentului (CE) nr. 1/2005, care definește responsabilitățile tuturor...
Peste 170 de organizații și cetățeni și-au unit eforturile în a face ca viața animalelor din ferme să fie mai bună.
Ministrul român de resort, Petre Daea, a prezidat reuniunea de la Bruxelles a Consiliului agricultură şi pescuit al Uniunii Europene
Consumatorii europeni au nevoie să știe dacă mâncarea pe care o cumpără este sigură. Fraudele alimentare precum scandalul din 2013...
Transportatorii rutieri şi crescătorii de animale din România protestează. Dacă primii cer inghetarea politelor RCA, cei din urmă sunt nemulţumiţi de întârzierile la plata subvenţiilor în agricultură.
Securitatea alimentară se numără, alături de creşterea agricolă prin metode inovatoare, între priorităţile majore de dezvoltare ale Uniunii Europene.
Ne îndreptăm azi către partea de nord a ţării şi ne oprim într-un parc natural înfiinţat recent.