Chiar dacă, în România, sterilizarea și microciparea câinilor este obligatorie, legea nu e respectată de toți proprietarii, iar adăposturile - administrate de primării sau private - se umplu rapid cu patrupede lăsate în voia sorții.
Cunoaștem natura în care trăim? Cu alte cuvinte, suntem în stare să protejăm natura dacă nu o cunoaștem?
Studii realizate în străinătate relevă că firmele care produc hrană pentru animalele de companie ar polua mai mult decât maşinile.
Uniunea Europeană integrează cerințele privind bunăstarea animalelor în normele privind subvențiile agricole şi agricultura ecologică, în concordanță cu noua strategie De la fermă la consumator.
În Parlamentul European au avut loc dezbateri pentru punerea în aplicare a legislaţiei privind calitatea vieţii animalelor.
Reducerea numărului de animale este una dintre soluțiile discutate la nivel european ca măsură de combatere a schimbărilor climatice, dar o astfel de decizie ar spori dependența UE de importurile de carne.
După mai bine de 16 ani, aplicarea de către statele membre a Regulamentului (CE) nr. 1/2005, care definește responsabilitățile tuturor...
Peste 170 de organizații și cetățeni și-au unit eforturile în a face ca viața animalelor din ferme să fie mai bună.
Ministrul român de resort, Petre Daea, a prezidat reuniunea de la Bruxelles a Consiliului agricultură şi pescuit al Uniunii Europene
Consumatorii europeni au nevoie să știe dacă mâncarea pe care o cumpără este sigură. Fraudele alimentare precum scandalul din 2013...
Transportatorii rutieri şi crescătorii de animale din România protestează. Dacă primii cer inghetarea politelor RCA, cei din urmă sunt nemulţumiţi de întârzierile la plata subvenţiilor în agricultură.
Securitatea alimentară se numără, alături de creşterea agricolă prin metode inovatoare, între priorităţile majore de dezvoltare ale Uniunii Europene.
Ne îndreptăm azi către partea de nord a ţării şi ne oprim într-un parc natural înfiinţat recent.
Datorită condiţiilor pedoclimatice deosebite, fauna României este una dintre cele mai bogate din Europa. Pe lângă speciile autohtone de carnivore mari, de-a lungul timpului, o serie de alte noi animale au ocupat ecosistemele naturale prielnice, s-au adap