Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Bihor, în nord-vestul României, a lansat oficial concursul pentru ocuparea a 144 de posturi vacante care acoperă multiple specializări şi categorii de personal.
Toţi lucrătorii din UE beneficiază de o serie de drepturi minime . Cu toate acestea angajatorii din statele membre UE, pun condiții greu de imaginat angajaților tineri, care ajung la epuizare.
Instituțiile Uniunii Europene au dificultăți în gestionarea eficientă a forței de muncă. Potrivit unui raport al Curții europene de conturi, Comisia, Consiliul și legislativul comunitar nu reușesc întotdeauna să atragă specialiști, iar IT-ul este domeniul cu cele mai mari probleme.
Dacă angajatorul ar decide, peste 82% dintre angajați nu s-ar opune muncii exclusiv de la birou, chiar dacă, recunosc aceștia, acest lucru nu le-ar fi foarte comod.
Începând de anul acesta, persoanele fizice pot angaja și plăti legal lucratori pentru activitățile casnice.
Numărul locurilor de muncă vacante în România în al doilea trimestru din acest an a fost de 34.500, în scădere cu 500 faţă de trimestrul anterior şi cu 4.900 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, transmite Institutul Naţional de Statistică.
Reportaj la cel mai mare târg al locurilor de muncă din Brașov. Pe fondul creșterii generale a salariilor, dar și al exodului de forță de muncă spre Occident, firmele din România luptă din greu pentru a face noi angajări.
Aici puteţi asculta rubrica Muncind în Europa, ediţia din 24 iulie 2023
Statele membre UE au semnat un prin care firmele trebuie să ofere lucrătorilor independenţi benefcii similare cu cele ale propriilor angajaţi.
50% dintre întreprinderile din UE au organizat întâlniri de lucru la distanță în 2022, iar România se situează cu mult sub media europeană.
Instrumentul SURE al Comisiei Europene a fost crucial în gestionarea impactului pandemiei de COVID-19 și în susținerea redresării economice.
Numărul salariaţilor din România este cel mai mare din ultimul deceniu.
Companiile româneşti au început să implementeze planuri de revenire progresivă a angajaţilor la birou, iar în domeniul imobiliar există deja o preocupare constantă pentru sustenabilitate.
Unul dintre cele mai neașteptate beneficii aduse de pandemie omului de rând a fost să întoarcă puțin armele în dinamica de muncă.
Italia introduce obligativitatea de prezenta Certificatul verde COVID pentru accesul la locul de muncă.