Se apropie febra cumpărăturilor de Crăciun și Anul Nou, iar Curtea de Conturi a Uniunii Europene atrage atenția că etichetele produselor alimentare pot fi uneori înșelătoare. Mai precis, spune organismul comunitar de audit, consumatorii se pot pierde în logouri și în informațiile legate de valoarea nutritivă a alimentelor, formulate prea vag.
Ce a făcut şi ce va face Uniunea Europeană pentru a oferi consumatorilor alimente sigure şi de calitate ?
În România, rata anuală a inflaţiei a scăzut în octombrie la 8,1%, de la 8,8 procente în septembrie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate luni.
Uniunea Europeană generează aproape 59 de milioane de deșeuri alimentare. Aproape jumătate dintre acestea provin din fabrici, restaurante, depozite și magazine alimentare.
Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus în pericol securitatea alimentară, în special din țările cu venituri mici, care depind de importurile de alimente și îngrășăminte.
În România, inflaţia scade uşor, iar apartamentele din marile oraşe se ieftinesc.
Elevii Uniunii Europene trebuie să beneficieze de mâncare de calitate la prețuri corespunzătoare și nu achiziționată, ca până acum, după principiul cel mai ieftin câștiga licitația.
Peste 60 la sută din bugetele gospodăriilor din majoritatea ţărilor Uniunii Europene, printre care şi România, au fost cheltuite pentru consumul locuinţelor, alimente şi transport, arată cel mai nou raport Eurostat, care a luat în calcul cifre din 2020.
România a avut cea mai mare creștere a cheltuielilor de consum ale gospodăriilor din Uniunea Europeană, dar și cel mai mici prețuri pentru bunurile de consum.
Rata anuală a inflaţiei a depășit, din nou, în România, 15%.
Jumătate din populația României se teme cel mai mult de inflație și un procent mult mai mic de criza energetică, alimentară și de creșterea ratelor la bănci.
Agricultura ecologică va juca un rol esențial în transformarea sistemului alimentar al UE și asigurarea unei alimentații mai sănătoase și mai durabile.
Afectați puternic de pandemia de COVID-19 și de consecințele invadării Ucrainei de către Rusia, fermierii fac mari eforturi să supraviețuiască.
Autorităţile de la București susțin că au variante de rezervă pentru momentul în care Romania nu va mai putea importa gaz natural din Rusia.
În această perioadă se dezbat foarte multe lucruri la Bruxelles legat de ceea ce înseamnă viitorul agriculturii la nivel european, la...