Executivul de la Bucureşti a oficializat datele viitorului scrutin prezidenţial, 4 şi 18 mai, şi a impus noi reguli privind votul şi campania electorală.
Guvernul de la Bucureşti a adoptat, în şedinţa de astăzi, hotărârea privind organizarea alegerilor prezidenţiale în luna mai a acestui an, precum şi calendarul electoral aferent.
Un nou scrutin prezidenţial va avea loc, în România, în luna mai, însă mulţi oameni cer organizarea turului doi al alegerilor pentru funcţia supremă, anulat în decembrie.
UPDATE Manifestanții au plecat din Piața Victoriei către Palatul Cotroceni unde au cerut demisia președintelui Iohannis. Marșul se îndreaptă înapoi în Piața Victoriei.
Sumar: Calendarul noilor alegeri prezidențiale din România; Vizita vicepreşedintelui executiv pentru prosperitate şi strategie industrială al Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, la București; Eveniment organizat la Washington pentru marcarea includerii României în Programul Visa Waiver;
În România, viitoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în luna mai.
Așa s-a făcut ca 2024 să fie un an electoral în întreaga lume. Întâmplător, că dacă era vorba de vreo conjurație internațională sigur nu ar fi reușit. Se apreciază că mai mult de jumătate din populația lumii a fost chemată la vot, într-un fel sau altul.
Maraton electoral abandonat înainte de finiş/ Un nou Parlament fragmentat, guvern de coaliţie/ Măsuri criticate de reducere a cheltuielilor bugetare/ Veşti foarte bune în privinţa libertăţii de circulaţie/ Un an sportiv reuşit.
Comisia Europeană lansează o investigație oficială împotriva platformei chinezeşti TikTok pentru interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din România.
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, o declaraţie de presă la ora 19.00 la Palatul Cotroceni, după anularea de către CCR a procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României.
Curtea Constituţională a decis vineri anularea întregului proces electoral al alegerilor prezidenţiale.
Parteneri strategici ai României şi analişti economici nu-şi ascund îngrijorarea cu privire la traiectoria ţării după turul al doilea al prezidenţialelor.
Comisia Europeană (CE) a anunțat intensificarea monitorizării platformei TikTok în conformitate cu legea europeană privind serviciile digitale (DSA), în contextul alegerilor din România, se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar, dat publicităţii joi.
"Ne-am informat aliații cu privire la această încercare de interferență externă și vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja democrația, securitatea națională și suveranitatea", a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti (MAE).
Parlamentul European a audiat reprezentanți ai rețelei de socializare TikTok, acuzată de dezinformare și de faptul că nu a luat măsuri împotriva promovării ilegale a unui candidat la președinția României.