950 de secții pentru românii din străinătate la alegerile prezidențiale și parlamentare. Este cel mai mare număr de secții de votare organizate vreodată în afara țării.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat, miercuri, hotărârea privind lista sediilor celor 950 secţii de votare din străinătate la alegerile pentru Preşedintele României, precum şi la cele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.
Perioada de înscriere la alegerile parlamentare din România s-a încheiat, iar partidele politice au aşezat nume cunoscute în deschiderea listelor de candidaţi, în special în Bucureşti.
Noi scandaluri de corupţie zdruncină clasa politică de la Bucureşti, cu nici două luni înainte de alegeri.
Perioada de înregistrare ca alegător prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale s-a încheiat.
Pentru alegerile parlamentare vor fi deschise 18.900 de secţii de votare, iar în jur de 950 vor fi amenajate în străinătate, a anunţat, marţi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.
Pentru alegerile parlamentare vor fi deschise 18.900 de secţii de votare, dintre care aproximativ 1.300 pentru Bucureşti, iar în jur de 950 vor fi amenajate în străinătate, a anunţat, marţi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.
La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor și pentru Preşedintele României din anul 2024, alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota prin corespondenţă sau la secţia de votare.
Guvernul a decis calendarul alegerilor parlamentare din 1 decembrie
Românii din străinătate vor putea vota pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2024.
În România, se desfăşoară, astăzi, alegerile locale şi europarlamentare. Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii.
Alegătorii români care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale şi/sau parlamentare din acest an prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă se pot înregistra, începând de luni, online pe portalul www.votstrainatate.ro, a informat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Parlamentul European cere o strategie coordonată pentru a mări reziliența Uniunii la ingerințele străine și la manipularea informațiilor și pentru a proteja alegerile europene din 2024.
Parlamentul European propune o listă transnațională de candidați pentru viitoarele alegeri europene. Este un sistem susținut de Franța și Germania, dar care are nevoie de susținerea tuturor statelor membre pentru a putea fi pus aplicare.
Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a aprobat creşterea de la 139 la 146 a numărului secţiilor de votare în străinătate pentru...