Românii sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Camera Deputaților și Senatul României. Scrutinul este organizat de Ziua Națională, dar și într-un context politic și social tensionat, creat după primul tur al alegerilor prezidențiale.
Alegeri cu surprize și scandal / Parlamentare, parcă, în surdină / Referendum pentru București / Românii și libera circulație / O nouă Comisie Europeană gata de start
Românii din diaspora sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică la urne, pentru a-şi desemna reprezentanţii în noul Legislativ, votarea desfăşurându-se în cele 950 de secţii organizate în străinătate.
Autorităţile de la Bucureşti anunţă ce măsuri au luat pentru organizarea în diaspora a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.
Secțiile de vot organizate pentru alegerile prezidențiale pot rămâne deschise până la miezul nopții dacă există alegători în interiorul sau în afara secției care nu și-au exprimat votul.
În contextul viitoarelor alegeri puteţi consulta pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe ”Ghidul alegătorului prin corespondență – alegerile pentru Președintele României din anul 2024” și ”Ghidul alegătorului prin corespondență – alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024”.
Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării a anunțat ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile parlamentare.
Ministerul de Externe a publicat, pe pagina sa de internet, un Ghid al alegătorului prin corespondenţă la scrutinul prezidenţial şi cel parlamentar din acest an.
MAE a publicat ghidurile alegătorilor prin corespondență pentru alegerile prezidențiale și cele legislative din acest an.
Alegerile parlamentare și prezidențiale 2024; calendarul acțiunilor electorale şi datele limită până la care alegatorii români din străinătate se mai pot înscrie în registrul electoral.