Compania Naţională Poşta Română a anunţat, sâmbătă, recepţionarea primelor voturi prin corespondenţă trimise de către cetăţenii români din diaspora pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2024.
MAE a început să distribuie către secțiile de votare organizate în străinătate materialele necesare votării la primul tur al alegerilor prezidenţiale și parlamentare.
Sumar: Campanii electorale în România; România, solidară cu Spania; Datorie guvernamentală în creștere; Republica Moldova și Uniunea Europeană; Radio România – 96 de ani
Radio România sărbătoreşte azi 96 de ani de emisie neîntreruptă. În semn de apreciere pentru rolul jucat în istoria României, ziua de 1 noiembrie a fost instituită de Parlament drept zi naţională a radioului.
Constantin Tampiza, viceprim-ministru și ministru al economiei și finanțelor în Republica Moldova între 1990 și 1992, în guvernele Mircea Druc și Valeriu Muravschi, implicat activ în implementarea primelor politici economice și financiare esențiale pentru tranziția de la economia planificată sovietică la o economie de piață emergentă.
Alecu Reniță, fondator și redactor-șef al publicației de ecologie, turism și cultură Natura de la Chișinău, președintele Mișcării ecologiste din Moldova.
Tu știi cum să identifici corect știrile și informațiile false din perioada electorală?
AEP: Alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a se înregistra pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare, termenul final fiind 17 octombrie, ora 24,00.
Românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie până pe 17 octombrie să se înscrie pentru a putea vota prin corespondenţă la alegerile pentru desemnarea membrilor Parlamentului de la Bucureşti.
Sumar: 14 candidați pentru prezidențiale/ Din nou despre Schengen/ Pași importanți pentru apărarea României/ Decizii luate la București/ Summit al patrimoniului cultural European la București
Costul vieţii este principala preocupare a cetăţenilor europeni la începutul noii legislature a Parlamentului European – este concluzia sondajului Eurobarometru al legislativului comunitar, realizat după alegerile europene din luna iunie. Consultarea analizează comportamentul la vot, principalele priorităţi ale oamenilor şi atitudinea faţă de Uniune şi Parlamentul European.
Situația economică a fost una dintre principalele preocupări ale românilor care au votat la alegerile europene.
Optimismul față de viitorul UE și încrederea în democrație sunt în creștere, dar europenii sunt îngrijorați de costul vieții, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru.
Republica Moldova la urne. Referendum 2024 și integrarea europeană. Participă: Eugen Tomac - eurodeputat, membru în Comisia Cultură și...
Peste 11.300 de români din străinătate s-au înregistrat pentru a vota la alegerile prezidenţiale din acest an, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă.