Etichetați adesea facil drept „dezinteresați de lectură”, „dependenți de ecrane”, „sufocați de consumeriți” sau „epuizați de meditații”, adolescenții de azi rămân, de fapt, niște necunoscuţi.
Din sumar: - Biblioteca de la metrou: un nou proiect semnat Biblioteca Națională a României și Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu; -...
Astra Film Junior, primul și cel mai amplu program de educație audiovizuală prin film documentar din țara noastră, se desfășoară la Sibiu, în perioada 10-16 octombrie 2022, după doi ani de pauză.
Recent a fost lansată prima carte scrisă de copiii și adolescenții din București ce reunește povestiri care aduc la viață legendele și poveștile din istoria orașului
EduCaB International împreună cu Centrul Marta din Letonia își propun prevenirea violenței bazate pe gen prin metodologia de lucru cu grupuri de tineret în care sunt implicați bibliotecari publici din județul Dâmbovița.
În contextul dezvoltării fără precedent a internetului din ultimii ani și a rețelelor de socializare, a crescut și numărul surselor de informații.
Viaţă, Iubire. Imaginaţie. Timp. Orientare, Responsabilitate pentru tineri este una dintre campaniile de sponsorizare, deschise de programul YOU.
Diana Lupu este un tânăr psihoterapeut care şi-a propus că le creeze adolescenţilor un cerc de comunicare sigur, adaptat nevoilor acestora.
Copiii şi adolescenţii din noua generaţie reprezintă o categorie aparte atunci când vine vorba despre studiu, chiar numai datorită faptului că accesează şi asimilează uşor o cantitate mult mai mare de informaţie.
În perioada 18 iulie - 30 august 2019, pe gardul dinspre Calea Victoriei al Muzeului Național de Artă al României, sunt expuse peste 20 de benzi desenate și povești ilustrate, realizate de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 9-18 ani.
Obezitatea în rândul copiilor a devenit un subiect de îngrijorare, peste tot în lumea dezvoltată. În ultimii ani, şi în România, a crescut foarte mult numărul persoanelor supraponderale şi obeze, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Deşi în multe sisteme de educaţie europene, educaţia sexuală este obligatorie, sunt state, printre care şi România, în care reprezintă încă un subiect de dezbateri şi controverse.
Swim to live este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ care își propune să îi obișnuiască pe tineri cu un stil de viață sănătos.
Este nevoie de lucrători de tineret pentru a ajuta tinerii din comunităţi să îşi pună în valoare potenţialul, să se integreze în societate, să interacţioneze cu alţi tineri, să se cunoască mai bine.