O veste mai puțin bună pentru România vine de la Comisia Europeană. Țara noastră, alături de alte trei țări, ar putea intra în procedura de infringement din cauza strategiilor pe mediu și energetice.
Parlamentul European cere o lege pentru protejarea biodiversității, cu obiective clare stabilite până în anul 2050. Ar fi nevoie chiar de un Acord de la Paris pentru salvarea mediului, spun eurodeputații.
Pandemia de coronavirus și combaterea schimbărilor climatice sunt printre prioritățile Uniunii Europene în relația cu Statele Unite ale Americii sub mandatul lui Joe Biden.
Reuniţi la Bruxelles, şefii de stat şi de guvern din ţările membre ale UE au ajuns la un acord privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelul emisiilor din 1990.
Uniunea Europeană caută modalităţi cât mai eficiente de tranziţie către economia neutră din punct de vedere climatic, în acord cu obiectivele Acordului de la Paris privind Schimbările Climatice.
Până în 2050, zonele de coastă în care trăiesc 300 de milioane de oameni ar putea fi ameninţate de o creştere a nivelului oceanelor cauzată de modificările climatice, potrivit unui studiu realizat de Climate Central - un institut de cercetări climatologic
Schimbările climatice au constituit tema dominantă abordată de preşedintele României la dezbaterile de la ONU.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a atras atenţia că ţările planetei nu sunt pe calea cea bună pentru a-şi atinge obiectivele de limitare a creşterii temperaturilor, definite prin acordul de la Paris.
Noul program LIFE, pentru mediu şi schimbări climatrice, valabil pentru perioada 2021-2027, trebuie să contribuie la...
Delegaţi din aproximativ 200 de ţări reuniţi în oraşul polonez Katowice, în cadrul Conferinţei anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite dedicate climei, au adoptat normele de aplicare a Acordului de la Paris împotriva schimbărilor climatice.
2019 va fi unul dintre cei mai calzi patru ani înregistraţi vreodată - a avertizat responsabilul ONU pentru probleme de climă, Patricia Espinosa.
Deschiderea Uniunii Europene către comerţul deschis şi echitabil, necesitatea reformării Organizaţiei Mondiale a Comerţului ori susţinerea Acordului de la Paris privind schimbările climatice au fost câteva dintre temele susţinute de liderii blocului comun
Consiliul ECOFIN al Uniunii Europene reunit la Bruxelles, luna trecută, a dezbătut teme legate de finanţarea sustenabilă a UE, orientări bugetare pentru exerciţiul financiar 2019, achiziţiile publice şi despre investiţiile strategice în interiorul UE
De ce vedem din ce în mai des pe plajele româneşti meduze uriaşe, delfini tot mai aproape de ţărm sau lebede în golfurile Mării Negre? Explicaţia are legătură cu schimbările climatice la care asistăm în ultimii ani.
2017 a fost al doilea cel mai cald la nivel mondial din istoria măsurătorilor meteorologice. Este concluzia anunțată de specialiștii din cadrul Programul european Copernicus de monitorizare a schimbărilor climatice.