Acordurile de liber schimb aduc beneficii agriculturii europene prin asigurarea de noi piețe de desfacere, arată un studiu comandat de Comisia Europeană.
Într-unul din articolele publicate în cel mai recent număr al revistei academice Romanian Journal of European Affairs este abordat subiectul diplomației economice a Uniunii Europene în relația cu Ucraina.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află într-un turneu în America Latină, într-un efort de întărire a legăturilor politice şi comerciale pe care Uniunea Europeană recunoaşte că le-a neglijat uneori.
UE și Noua Zeelandă au semnat un acord comercial după patru ani de negocieri. Potrivit UE, se așteaptă ca schimburile comerciale cu Noua Zeelandă să crească cu 30%.
După patru ani și 12 runde de negocieri, Uniunea Europeană a încheiat un acord de liber schimb cu Noua Zeelandă.
Acordul comercial UE-Marea Britanie creează deja probleme transportatorilor europeni și comerțului cu fructe și legume dintre cele două entități.
Mâine se împlinesc două săptămâni de la divorțul definitiv dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană.
Marea Britanie și Uniunea Europeană au reluat negocierile pe tema Brexit. Până la 31 decembrie 2020 cele două ar trebui să ajungă la un acord comercial care să le permită continuarea relațiilor economice.
Liderii țărilor din Uniunea Europeană cer Marii Britanii să facă pașii necesari pentru a ajunge a un acord post-Brexit.
Uniunea Europeană își dorește să semneze acorduri comerciale și de investiții cu statele din Asia de Sud-Est, în contextul schimbărilor din relațiile comerciale cu China, provocate de criza COVID-19.
Negocierile post-Brexit nu avansează și cresc temerile privind lipsa unei înțelegeri privind acordul comercial până la finalul anului.
Uniunea Europeană este gata să îi ofere Marii Britanii un acord de liber schimb care să prevadă acces total la piața comună, fără tarife și fără cote, dar dorește garanții că standardele sale vor fi respectate.
Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, dar discuțiile continuă pentru încheierea unui nou acord comercial. O înțelegere depinde în bună parte de atitudinea guvernului de la Londra, este de părere eurodeputatul român Eugen Tomac.
Ecuaţia relaţiilor dintre Londra şi Bruxelles a devenit una cu multe necunoscute odată cu părăsirea Uniunii Europene de către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, după 47 de ani de apartenenţă.
Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este la un pas de ratificare. Acordul a fost semnat de preşedinţii Comisiei şi Consiliului şi va fi suspus votului, mâine, în Parlamentul European.