România rămâne printre statele cu cele mai nesigure drumuri publice din întreaga Uniune Europeană. O analiză a executivului comunitar arată însă că pentru prima oară în ultimii ani, țara noastră este depășită la capitolul victime pe șosele de Bulgaria.
Campania globală Make a Safety Statement a fost lansată recent la Bruxelles. Desfășurată în peste 1 000 de orașe din zeci de țări, campania încearcă să contribuie la reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere.
Ziua mondială fără mașini vine cu campanii pentru drumuri mai sigure și un transport mai sustenabil.
18. 800 de oameni și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere produse pe drumurile din Uniunea Europeană.
În şcolile din România se desfăşoară campanii de educație rutieră pentru prevenirea accidentelor. Acestea sunt realizate printr-un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Parlamentul European cere Comisiei să ia măsuri pentru a reduce numărul de accidente rutiere.
Numărul accidentelor rutiere este îngriorător de mare în România. Totalul amenzilor de circulație date la nivel national, în acest an, a depășit 890.000.
De la an la an, avem tot mai puţine accidente de circulaţie soldate cu pierdeţi de vieţi omeneşti pe teritoriul Uniunii Europene, însă, potrivit datelor preliminare publicate recent de Comisie, aceste progrese par să fi stagnat anul trecut.
Aici puteți asculta Aflăm pentru tine, din 05.06.2020.
MAI face un apel către şoferi pentru respectarea regulilor de circulație și reducerea vitezei.
Producătorii de maşini au la dispoziţie doi ani şi jumătate pentru a-şi echipa cu sisteme avansate de siguranţă automobilele pe care doresc să le introducă pe piaţa din Uniunea Europeană.
Un nou accident rutier tragic atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă pe şoselele din România.
România a ocupat anul trecut un nedorit prim loc în Uniunea Europeană la numărul de decese provocate de accidentele rutiere.
Reprezentanții Președinției Române a Consiliului UE au ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European privind o propunere de consolidare a gestionării infrastructurii rutiere în scopul reducerii accidentelor rutiere și a vătămărilor grave.
Din ianuarie și până în noiembrie anul acesta în România au avut loc 317 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 65 de persoane și rănirea gravă a altor 325.