Pavilionul de Artă București – Art Safari 2018
Pavilionul de Artă București – Art Safari va avea loc în perioada 11-20 mai 2018 în Piața George Enescu.
Eugen Cojocariu, 08.05.2018, 09:49
Pavilionului de Artă București – Art Safari va avea loc în perioada 11-20 mai 2018 în Piața George Enescu. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central curatoriat de un expert internațional, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor capitale europene culturale.
Banca Comercială Română va expune în cadrul celei de-a cincea ediții a Art Safari București o parte importantă a tezaurului ei cultural. Expoziția de pictură 50 de pictori impresioniști din colecția BCR” este compusă din valoroase opere ale marilor artiști români, care nu se află în circuitul public: Tonitza, Petrașcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Țuculescu, Baba, Bernea și mulți alții.
Colecționând artă, o bancă își extinde tezaurul și devine un conservator al patrimoniului cultural. Suntem onorați că vom expune în cadrul Art Safari București acest tezaur al BCR, o instituție cu o lungă tradiție de colecționar”, a declarat Ioana Ciocan, Director Art Safari București.
Art Safari București este conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, între altele, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și expoziția “Natural-Cultural”, dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban. Pavilionul expozițional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul României la Bienala de la Veneția – edițiile 2016 până în prezent.
De menţionat, ca o atracţie a evenimentului, expoziţia artă plastică şi sculptură «Altceva despre…Ceauşescu. Artă românească din Palatul Primăverii», care va prezenta publicului aproximativ 50 de lucrări aflate în fosta reşedinţăa a familiei Ceuşescu din cartierul Primăveri, semnate de mari nume ale artei plastice românești: Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Dumitru Ghiață, George Baron Lowendal, sau de sculptori, precum Ion Jalea, Gheorghe Tudor, O. Spathe etc.
Programul Internațional al Art Safari este organizat în colaborare cu ambasadele Germaniei, Israelului, Elveției, Spaniei, Argentinei, Statelor Unite ale Americii în România și Forumului Cultural Austriac. În cadrul acestui program vor fi expuse lucrări ale mai multor artiști internaționali, într-un spațiu dedicat.
Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România.