Creştinii ortodocşi, majoritari, şi cei greco-catolici sărbătoresc, astăzi, Duminica Floriilor.
Creştinii ortodocşi, majoritari, şi cei greco-catolici sărbătoresc, astăzi, Duminica Floriilor, Duminica dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea aminteşte de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, ultima dată înainte să fie răstignit.
Mariana Chiriță, 28.04.2024, 10:00
Creştinii ortodocşi, majoritari, şi cei greco-catolici sarbatoresc, astăzi, Duminica Floriilor, Duminica dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea aminteşte de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, ultima dată înainte să fie răstignit.
Ramurile de salcie care se împart în biserică de Florii simbolizează ramurile de finic cu care l-au întâmpinat mulţimile, în Ierusalim, pe Iisus. Acestea sunt sfinţite şi puse apoi, potrivit tradiţiei, la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la uşa casei pentru ca locuinţa să fie protejată tot timpul anului.
Pentru crestinii ortodocsi, cu ziua de Florii incepe ultima săptămână a Postului Paştelui. In Săptămâna Patimilor, creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului, care va avea loc pe 5 mai.
Ieri, în ajunul sărbătorii, credincioşii au participat la procesiuni organizate în toată ţara.
Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) este sărbătorită în Duminica dinaintea Învierii Domnului. Ramurile de salcie care se împart în biserică în ziua de Florii simbolizează ramurile de finic cu care l-au întâmpinat mulţimile în Ierusalim pe Iisus.
De Florii, aproape un milion 800 de mii de persoane îşi sărbătoresc onomastica.