PNL nu susţine modificarea legii de organizare şi funcţionare a SRR şi TVR
PNL nu susţine propunerea de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, pe care o consideră inoportună.
Eugen Cojocariu, 25.02.2016, 14:23
PNL nu susţine propunerea de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, pe care o consideră inoportună.
Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat că această iniţiativă nu prezintă soluţii tehnice de redresare a situaţiei de la TVR, ci creează noi funcţii şi impune un mecanism de control editorial şi financiar al celor două instituţii, care funcţionează după aceeaşi lege.
Ionuţ Stroe a precizat că liberalii vor apela la toate pârghiile parlamentare pentru a împiedica adoptarea acestor modificări:
„Perturbarea situaţiei TVR şi, mai ales, a Radioului în an electoral este extrem, extrem de periculoasă. Am spus-o, vom repeta în Parlament, vom solicita retrimiterea sau chiar respingerea acestei legi, pentru că o considerăm inoportună. Ba chiar aş putea spune că ascunde oareşce intenţii de control asupra Televiziunii şi Radioului Public. Spre deosbire de TVR, Radioul are un parcurs între bun şi foarte bun. Nu are datorii, fără probleme financiare. Este de neacceptat să judeci ambele situaţii cu aceeaşi monedă, pentru că, practic, sunt situaţii, profiluri şi performanţe total diferite”.
Deputatul liberal a apreciat că situaţia dificilă în care se află Televiziunea Publică este cauzată de managementul defectuos şi nu de legea de organizare şi funcţionare a acesteia. Liberalii propun crearea unui gup de lucru comun Parlament – Guvern – SRTV, care să identifice soluţii imediate. PNL solicită, de asemenea, dezbaterea urgentă a raportului de activitate a Televiziunii Publice şi numirea unui Consiliu de Administraţie.
Pe de altă parte, Srecko Trglec, Directorul Centrului Regional Maribor al Radio-Televiziunii slovene, a declarat în exclusivitate pentru RRI:
Radio România este nava-amiral a presei din România la nivel european . Cu o audiență confirmată de peste 4 milioane și jumătate de ascultători, este unul dintre cele mai importante mijloace de informare din Europa. Acesta este motivul pentru care, atunci când este vorba de proiecte internaționale, cum ar fi, de exemplu, Euranet Plus, în care suntem împreună de mulți ani, din 2008, Radio Slovenia și Radio România, postul român de radio este considerat dintotdeauna un partener valoros. Deci, în cazul în care compania lucrează bine, având o audiență din ce în ce mai puternică, având venituri și costuri echilibrate, și un bun prestigiu internațional, nu văd de ce ar trebui schimbate regulile jocului…”