Parlamentul trebuie să ia măsuri de urgență pentru redresarea televiziunii
Parlamentul trebuie să ia măsuri de urgență pentru redresarea televiziunii publice, dar acest lucru nu înseamnă modificarea, în regim de urgență, a legii 41 de organizare și funcționare a SRR și SRTV.
Eugen Cojocariu, 14.04.2016, 13:24
Parlamentul trebuie să ia măsuri de urgență pentru redresarea televiziunii publice, dar acest lucru nu înseamnă modificarea, în regim de urgență, a legii 41 de organizare și funcționare a SRR și SRTV. Aprecierea a fost făcută, la Radio Timişoara, de fostul deputat PNL de Timiş Ovidiu Drăgănescu, invitat la emisiunea Vestul Zilei”, în contextul dezbaterilor privind inițiativa PSD de modificare a legii 41 de organizare și funcționare a SRR și SRTV. Propunerea PSD de modificare a legii 41 de organizare și funcționare a SRR și SRTv nu rezolvă problemele de la TVR, consideră Drăgănescu. El a opinat că în spatele acestei inițiative se ascund interese politice, având în vedere că 2016 este un an electoral.
Depolitizarea este măsura care se impune pentru revitalizarea Societăţii Române de Televiziune, opinează fostul deputat liberal de Timiș, Ovidiu Drăgănescu. Acesta a spus că persoanele care au condus în ultimii 10 ani Televiziunea Publică au cheltuit iresponsabil banii instituției și, implicit, ai cetățenilor. În aceste condiții, a subliniat Drăgănescu, se impune numirea unor specialiști care să conducă atât Televiziunea, cât și Radioul publice.
Pe de altă parte, analistul economic Nicolae Țăran este de părere că prin separarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație de cea de director general, costurile vor crește atât la Televiziunea Română, cât și la Radio România. El este de părere că în momentul de față, Televiziunea publică are nevoie de soluții financiare, nu legislative.
Insolvența ar trebui să fie ultima soluție pentru reglementarea situației de la Televiziunea publică, a declarat fostul deputat PNL Ovidiu Drăgănescu,. El nu exclude, însă că, și propunerea ALDE în acest sens poate da o șansă Televiziunii Publice să se relanseze. La rândul său, analistul economic Nicolae Țăran admite că intrarea în insolvență a SRTv poate fi o soluție viabilă, însă avertizează că problema ar putea avea repercusiuni grave.