Aproape 100 de oameni au murit la Nisa, în Franţa, şi circa 300 în Turcia, în doar două zile.
MAE informează că pentru sprijinirea cetățenilor români din Turcia, celula de criză constituită din dispoziția ministrului afacerilor externe își continuă activitatea
MAE: Informațiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariția a doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă.
Premierii român, Dacian Cioloș, și francez, Manuel Valls, au discutat despre românii dispăruți la Nisa.
A revenit în țară al doilea grup de cetățeni români, de 108 persoane, blocate pe aeroportul Ataturk din Istanbul.
MAE informează că primul grup de 134 de cetăţeni români, blocați pe aeroportul din Istanbul din cauza situației din Turcia, a revenit în siguranţă la Bucureşti cu zborul regulat RO264, operat de compania TAROM, la ora 21.20.
Punctele de frontieră dintre Turcia și Bulgaria au fost redeschise/ Zborul umanitar TAROM va decola în această noapte, la ora 2.15 din Istanbul
Minorul căutat, internat într-un spital de pediatrie din Nisa, a fost identificat ca fiind cetățean român cu ajutorul rudelor sosite din România
Ultimul bilanț: 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări în rîndul militarilor/ TAROM reia zborurile spre Istanbul, începând cu ora 16.00
Focuri de armă pe străzile din Istanbul și Ankara. Puterea acuză o lovitură de stat a unei facțiuni militare din Turcia.
La Spitalul de Arşi din Bucureşti, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi Unitatea de transfuzii au fost închise în urma a două decese.
Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței, provocând 80 de morți, sute de răniți. Doi români sunt răniţi.
Valer Dorneanu este noul preşedinte al Curţii Constituţionale a României.
Aproape 67% din cei peste 130.000 de absolvenţi de liceu din România au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care obligă marile lanţuri de magazine să expună la raft produse româneşti în proporţie de 51% şi care stabileşte reguli mai stricte de etichetare a alimentelor.