MAE a anunțat repatrierea a 56 de cetăţeni români din Kuweit
56 de cetățeni români au fost repatriați, duminică, din Kuweit, informează Ministerul Afacerilor Externe.
Mariana Chiriță, 12.04.2020, 19:42
56 de români din Kuweit au venit duminică în România, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Repatrierea acestora a fost asigurată cu o cursă aeriană, pe ruta Kuweit-Bucureşti, operată de o companie privată.
În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de astăzi (duminică n.r.), a fost facilitată revenirea în ţară a 56 de cetăţeni români care se aflau în Kuweit, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, pe ruta Kuweit-Bucureşti, operată de o companie privată, precizează un comunicat al MAE.
Cu aceeaşi cursă aeriană a fost facilitată repatrierea şi a 18 cetăţeni sârbi, şapte bulgari, şapte ucraineni şi doi cetăţeni din Republica Azerbaidjan, respectiv Muntenegru, care şi-au continuat călătoria de la Bucureşti către statele de domiciliu/reşedinţă.
MAE reînnoieşte apelul privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Aceste călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară, menţionează sursa citată.
De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.
Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă, mai precizează sursa citată.