Pompierii români continuă misiunea de stingere a incendiilor în Franța
UPDATE: IGSU: Pompierii români continuă misiunile de stingere a incendiilor în Franţa în altă zonă de intervenţie din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne.
Mariana Chiriță, 14.08.2022, 14:14
Pompierii români continuă misiunile de stingere a incendiilor în Franţa în altă zonă de intervenţie din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Modulul naţional execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. 36 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află dislocaţi în zona Boutox.
Potrivit IGSU, misiunile constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.
–––––––––––––––––––––––
Pompierii români, cu nouă mijloace tehnice, continuă, sâmbătă, misiunea de stingere a incendiului în zona Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franţei, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a intervenţiei, pompierii români intervin cu autospeciale de stingere şi o cisternă de 12.000 de litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere. Misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse.
Potrivit IGSU, pompierii intervin în condiţii extreme: temperatură ridicată, umiditate scăzută (sub 10%), vânt care suflă cu putere. Toți acești factori îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor.
Misiunea de sprijin oferită de România autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.