Poliția de Frontieră: Trafic intens la punctele de frontieră
Fluxurile de intrare în România se aglomerează pe măsură ce se apropie perioada sărbătorilor, traficul intensificandu-se în ultimele zile atât la punctele terestre de trecere a frontierei - mai ales din vestul ţării.
Corina Cristea, 19.12.2021, 11:51
Fluxurile de intrare în România se aglomerează pe
măsură ce se apropie perioada sărbătorilor, traficul intensificandu-se în
ultimele zile atât la punctele terestre de trecere a frontierei – mai ales din
vestul ţării. Autorităţile spun că infrastructura este folosită la
maximum, iar personalul a fost suplimentat.
În acest sens, Poliția de Frontieră a transmis un comunicat, duminica, 19 decembrie, privid traficul la punctele de frontieră:
În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 168.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.500 mijloace de transport.
Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport., informează Poliția de Frontieră.
Sursa citată recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea:
*pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula,
*pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Sacuieni
*pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima
*pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad.
De asemenea, Poliţia de Frontieră Română precizeză că după realizarea controlului de frontieră efectuat de angajaţii Poliţie de Frontieră (verificarea documentelor de călătorie sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de tranzitare a frontierei), pe sensul de intrare în țară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanții la trafic sunt preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.
Autorităţile spun că infrastructura este folosită la maximum, iar personalul a fost suplimentat şi pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc staţii mobile.
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/
Totodată, flux de călători în
creştere este şi pe cel mai mare aeroport din ţară, ‘Henri Coandă’ din Otopeni,
unde de sâmbătă se aplică noi măsuri de gestionare a traficului. Debarcarea
pasagerilor se face în grupuri de câte 50 la interval de 15 minute. Cetăţenii
europeni cu certificat COVID au un culoar separat, iar pentru ceilalţi, care
trebuie să se supună verificărilor de sănătate publică, se suplimentează
numărul de medici DSP.
Procedurile ar urma să se simplifice odată cu
introducerea, de luni, a noului document obligatoriu pentru toată lumea la
intrarea în ţară – formularul digital de localizare, PLF. Acesta va fi folosit,
aşa cum fac şi alte ţări europene, ca instrument de identificare rapidă a celor
care au intrat în contact cu un eventual caz de COVID-19.