Ucraina – creşterea infracţionalităţii
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ucrainei că, în ultima perioadă, se constată creşterea fenomenului infracţional atât în Odessa, cât şi pe traseul Odessa-Kiev.
România Internațional, 22.02.2015, 11:39
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ucrainei că, în ultima perioadă, se constată creşterea fenomenului infracţional atât în Odessa, cât şi pe traseul Odessa-Kiev, manifestat prin jafuri, furturi de numere de înmatriculare străine, spargeri de maşini etc.
Poliţia Rutieră ucraineană a semnalat faptul că în primele două luni ale anului 2015, numai pe partea din proximitatea Odessei a drumului care leagă Odessa de Kiev, au avut loc 18 incidente de genul celor menţionate mai sus. Zonele favorabile unde se pot produce astfel de infracţiuni sunt:
1. Km 342, în dreptul localităţii Novogrigorievka;
2. Km 363, în dreptul localităţii Starîe Maiaki;
3. Km 401, în dreptul localităţii Cervonoznamenka;
4. Km 454-455, în dreptul benzinăriilor Okko şi Wog.
Infracţiunile au loc cel mai adesea în intervalul orar 02.00-07.00.
De asemenea, Poliţia Rutieră ucraineană sfătuieşte participanţii la trafic să nu oprească în astfel de zone cu exceptia cazurilor cand este absolut necesar şi să nu comunice cu persoanele care se apropie de autoturism. De asemenea, autorităţile ucrainene recomandă conducătorilor auto să telefoneze la numărul “102”, în cazul în care sunt implicaţi într-un astfel de incident, sau la posturile de control ale Poliţiei Rutiere din Ucraina de la km 320 (telefon +38 093.571.51.01) şi 450 (telefon +38 096.378.48.33).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ucrainei să contacteze din timp autoritățile locale, misiunea diplomatică a României la Kiev sau Consulatul General al Romaniei la Odessa – Ucraina şi să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii suplimentare.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Sursa: comunicat www.mae.ro