Măsuri pentru fluidizarea traficului de călători la frontiere
Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători în toate punctele de trecere a frontierei, la sfârșitul sezonului estival.
România Internațional, 02.09.2017, 16:22
Activitate la capacitate maximă la frontiere
Peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, la finalul sezonului estival. Suplimentarea numărului de poliţişti este una dintre măsurile luate de conducerea Poliţiei de Frontieră Române pentru fluidizarea traficului de călători în această perioadă aglomerată.
De asemenea, Poliţia de Frontieră Română precizează că, în această perioadă, capacitatea punctelor de trecere ale frontierei este folosită la maxim şi sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
19 milioane persoane au tranzitat frontiera în sezonul estival
Poliţia de Frontieră Română transmite că, în perioada iunie-august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane persoane, din care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi 4 milioane cetăţeni non UE şi peste 4 milioane mijloace de transport.
În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane, P.T.F. Giurgiu (1.500.000 persoane) şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.
La frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Albiţa (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (1.500.000 persoane) şi Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porţile de Fier I (400.000 persoane).
Anul trecut, în perioada iunie-august, au trecut frontiera aproximativ 17,5 milioane persoane, din care aproximativ 14,3 milioane cetăţeni UE şi 3,2 milioane cetăţeni non UE şi peste 4 milioane mijloace de transport.
Recomandări pentru evitarea aglomeraţiei
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
Aplicaţia online dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, disponibilă pe www.politiadefrontiera.ro, ajută utilizatorii să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute, în funcţie de timpul de aşteptare.