Militari aliați la Ștafeta Veteranilor
Săptămâna trecută, colegii francezi ai grupului de luptă NATO dislocat în România au sărbătorit Goût de France ediția 2024, un eveniment al cărui obiectiv principal este promovarea gastronomiei franceze.
Agenția Media a Armatei, 23.10.2024, 15:46
Săptămâna trecută, colegii francezi ai grupului de luptă NATO dislocat în România au sărbătorit Goût de France ediția 2024, un eveniment al cărui obiectiv principal este promovarea gastronomiei franceze. Evenimentul a avut loc în prezența reprezentanților Primăriei Făgăraș, a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a partenerilor, sponsorilor, colaboratorilor și a altor invitați, într-un cadru extraordinar, cu o participare și o atmosferă pe măsură.
Liceul Tehnologic „Aurel Vijoli” / Școala Profesională Franceză din Făgăraș, în parteneriat cu Alianța Franceză Brașov, cu Agenția Consulară a Franței la Brașov, cu reprezentanții Misiunii AIGLE – NATO de la Cincu au format o echipă în care contribuția fiecăruia a fost extrem de importantă. Elevii liceului, care se pregătesc să devină bucătari, cofetari-patiseri sau ospătari, au avut ocazia de a fi actori direcți în pregătirea preparatelor, sărate și dulci, care au fost expuse apoi, spre încântarea celor prezenți. A fost un prilej excelent pentru a afla secrete ale bucătăriei franceze, dar și pentru promovarea culturii și a abilităților bucătarilor militari.
Un antrenament comun de luptă urbană cu aliații NATO a fost programat în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Exercițiul comun de luptă vizează exersarea procedurilor în ducerea luptei în zonele urbane alături de aliați.
Trupele Batalionului 20 Infanterie „Dolj” și-au continuat pregătirea, alături de contingente din Macedonia de Nord, Polonia și Portugalia, și au desfășurat un exercițiu de pregătire situațională în cadrul exercițiului multinațional BLACK SCORPION 24 în Centrul din Cincu.
Obiectivele principale ale exercițiului au fost îmbunătățirea interoperabilității și pregătirea comună pentru a face față provocărilor internaționale, învățarea și împărtășirea tacticilor avansate de atac, precum și capturarea pozițiilor strategice folosind infiltrarea modernă împreună cu tehnici de asalt.
De asemenea, s-au făcut antrenamente pentru apărarea terenului urban și gestionarea resurselor pentru a rezista pe termen lung atacurilor adverse.Aceste exerciții sunt cruciale pentru a se asigura că forțele armate sunt pregătite să facă față provocărilor complexe ale războiului urban.
Grupurile de luptă NATO sunt o demonstrație clară a solidarității Alianței, a hotărârii și a capacității de a apăra populația și teritoriul NATO împotriva oricărei posibile agresiuni.
În data de 16 octombrie, în premieră, Ștafeta Veteranilor ediția a XI-a, purtată de reprezentanți ai Asociației Invictus România și ai Forțelor Terestre Române, a fost primită la sediul Batalionului 22 Infanterie din Caracal, de către comanda batalionului. În continuare, militarii Batalionului 22 Infanerie „Romanați” împreună cu partenerii portughezi și nord-macedoneni, au predat ștafeta după un traseu de 55 de kilometri reprezentanților Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, în garnizoana Craiova. Activitatea s-a desfășurat în contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei României, fiind organizată în colaborare cu Asociația Invictus România.