MAE a anunțat beneficiarii burselor pentru anul universitar 2024-2025
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat rezultatele selecției studenților din statele din afara spațiului Uniunii Europene (UE) beneficiari ai burselor oferite de România pentru anul universitar 2024-2025.
Mariana Chiriță, 04.09.2024, 15:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat rezultatele selecției studenților din statele din afara spațiului Uniunii Europene (UE) beneficiari ai burselor oferite de România pentru anul universitar 2024-2025.
Anul acesta a fost primit un număr fără precedent de solicitări: 81.914, de la candidați din 160 de țări, de pe cinci continente, aspect care evidențiază interesul tot mai mare, la nivel global, al studenților pentru oportunitățile educaționale oferite de universitățile din România, infoirmează MAE într-un comunicat. Candidaturile au fost depuse exclusiv online, pe platforma StudyinRomania (www.studyinromania.gov.ro), în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024.
Au fost avute în vedere, în procesul de selecţie, atât criterii legate de excelența academică, diversitatea geografică și echilibrul de gen, cât și de obiectivele de politică externă ale României în relație cu statele de proveniență a candidaților.
Începând cu anul universitar 2024-2025, 500 de studenți din peste 100 de țări vor studia în universități de prestigiu din România (Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara și altele) , în domenii diverse precum inginerie, IT, drept, științe ale educației și multe altele.
În acord cu obiectivele, interesele și prioritățile de politică externă ale României, MAE este angajat într-un demers constant de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, cât și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial, se precizează în comunicat.
Programul se derulează în colaborare cu Ministerul Educației și cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, care a dezvoltat și care gestionează platforma informatică StudyinRomania.