Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Stufat de miel

Spanacul este o garnitură recomandată pentru friptura de miel la tavă, servită de Paşti, dar poate fi servit şi altfel, ca umplutură pentru carnea de miel.

Spanac / Foto: Elly Brian
Spanac / Foto: Elly Brian

, 10.05.2024, 16:16

Spanacul este o garnitură recomandată pentru friptura de miel la tavă, servită de Paşti, dar poate fi servit şi altfel, ca umplutură pentru carnea de miel. Un exemplu este cotletul de miel umplut cu spanac. Avem nevoie de cantităţi egale de carne de miel şi de spanac, de puţin ulei, de piper măcinat, cimbru şi sare. Spanacul trebuie fiert şi transformat în piure.

 

Cotletul de miel, curăţat de grăsime şi de pieliţe, trebuie porţionat şi apoi bătut cu ciocanul de şniţele, astfel încât bucăţile de carne să devină subţiri şi late. Le dăm cu piper, cimbru şi sare, iar în mijloc punem câte o lingură de spanac, după care le rulăm. Punem apoi rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi le lăsăm în cuptor la foc mic până când se rumenesc. Periodic le stropim cu sosul care se lasă în tavă.

 

În loc de spanac, pot fi folosite fire de ceapă şi de usturoi verde pentru a obţine stufat de miel, o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada zilelor de Paşte sau după. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 … 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne. Avem nevoie de 20 de fire de ceapă verde, de 20 de fire de usturoi verde şi de 5 roşii de dimensiune medie.

 

Punem puţin ulei într-o tigaie şi prăjim uşor carnea de miel. Tăiem tranversal firele de ceapă şi de usturoi şi le călim tot în tigaie. În continuare, luăm o cratiţă mai încăpătoare şi punem laolaltă coastele de miel, ceapa şi usturoiul, precum şi roşiile tăiate în cuburi mici. Pot fi folosite şi roşii cubuleţe din conservă. Lăsăm vasul în cuptor, la foc potrivit, circa jumătate de oră, iar apoi adăugăm puţin vin roşu, sare şi piper după gust şi mai lăsăm vasul în cuptor pentru câteva minute, după care stufatul poate fi servit.

RadioRomaniaInternational · SECRETELE BUCATARIEI – 10.05.2024
Kurtos kalacs (foto: Mariana Chirita/ RRI)
Secretele bucătăriei românești vineri, 13 decembrie 2024

Preparate dulci de sărbători

La târgurile de Crăciun din orașele României putem observa o diversificată ofertă de dulciuri. Turta dulce se prezintă în diferite forme și...

Preparate dulci de sărbători
foto: Ştefan Baciu/RRI
Secretele bucătăriei românești vineri, 06 decembrie 2024

Turtă de mălai la ţest

Făina de porumb sau mălaiul este folosită pentru a face mămăligă, extrem de populară în bucătăria românească. În mod frecvent,...

Turtă de mălai la ţest
Foto: Mariana Chiriţă/RRI
Secretele bucătăriei românești vineri, 29 noiembrie 2024

Usturoiul în … mâncăruri

Sărbătoarea Sf. Andrei marchează începutul iernii, iar în tradiţia populară noaptea dinaintea acesteia este asociată cu apariţia unor...

Usturoiul în … mâncăruri
Sarmale în foi de vază (foto: ulleo / pixabay.com)
Secretele bucătăriei românești vineri, 22 noiembrie 2024

Varză murată

Vremea rece, cu ploi, cu lapoviţă şi chiar şi cu puţină zăpadă căzută în munţi este un semn că a venit momentul pentru a pune varza la...

Varză murată
Secretele bucătăriei românești vineri, 15 noiembrie 2024

Preparate cu brânză de burduf

Unul dintre produsele tradiţionale ale crescătoirior de oi este brânza de burduf. Face parte din categoria brânzeturilor sărate, frământate...

Preparate cu brânză de burduf
Secretele bucătăriei românești vineri, 08 noiembrie 2024

Ouă românești

Acest preparat, servit de obicei la micul dejun, există şi în bucătăria altor popoare, însă cea autohtonă îl revendică sub numele de...

Ouă românești
Secretele bucătăriei românești vineri, 25 octombrie 2024

Sfecla roşie, în mâncăruri şi salate

Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai mult la salate şi mai puţin la mâncăruri. Sfecla roşie adaugă în...

Sfecla roşie, în mâncăruri şi salate
Secretele bucătăriei românești vineri, 18 octombrie 2024

Gogoşari pentru sezonul rece

Conservarea prin diferite metode a unor legume, precum gogonelele, castraveţii, varza, conopida, ardei capia, mere, morcovi şi alte rădăcinoase...

Gogoşari pentru sezonul rece

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company