Dialog despre cooperarea regională
Institutul European din România (IER) a organizat miercuri 24 martie 2024, la sediul său un dialog despre "Rolul mecanismelor regionale de cooperare în contextul geopolitic actual. Oportunități și provocări pentru România".
01.04.2024, 13:44
Institutul European din România (IER) a organizat miercuri 24 martie 2024, la sediul său un dialog despre „Rolul mecanismelor regionale de cooperare în contextul geopolitic actual. Oportunități și provocări pentru România”. Aceasta este o temă abordată de studiul SPOS 2023 cu titlu omonim.Evenimentul face parte din seria Dialoguri@IER.
Dezbaterea a fost deschisă de dna Oana-Mihaela Mocanu, directorul general al IER. Au urmat intervenții din partea E.S. dl Lazăr Comănescu, secretar general, Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră și a dlui Sebastian Mitrache, director general, Ministerul Afacerilor Externe.
În partea a doua a evenimentului au susținut intervenții domnii Octavian-Dragomir Jora, prof. univ. dr., Academia de Studii Economice, coordonator studiu SPOS 2023, Marius-Cristian Neacșu, conf. univ. dr., Academia de Studii Economice, coautor studiu, Cezar Teclean, cercetător asociat, Academia de Studii Economice, coautor studiu și dna Antonia Colibășanu, analist geopolitic, lector univ. dr., Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Moderarea evenimentului a fost asigurată de dl Mihai Sebe, șef Serviciu Afaceri Europene (IER).
Participanții la dialog au evidențiat, printre altele, relevanța temei studiului în actualul context regional, lucru care îl face necesar atât decidenților și practicienilor, cât și cercetătorilor. Totodată, importanța regiunii Mării Negre ar face necesară formularea unei strategii la nivel european, sau măcar a unei abordări comprehensibile din punct de vedere strategic.
Pentru mai multe informații despre acest eveniment, inclusiv înregistrarea video, vă invităm să accesați website-ul IER aici.
Mihaela-Adriana Pădureanu,
Expert, Compartimentul Studii