Klaus & Barroso, o comedie scrisă de Grupa B
O poveste despre prietenie și despre puterea salvatoare a iubirii și a speranței, comedia Klaus & Barroso a intrat în cinematografe la începutul anului și a fost primită cu entuziasm de public.
Corina Sabău, 01.04.2024, 15:13
O poveste despre prietenie și despre puterea salvatoare a iubirii și a speranței, comedia Klaus & Barroso a intrat în cinematografe la începutul anului și a fost primită cu entuziasm de public. După primul weekend petrecut în cinematografe, lungmetrajul produs de Bold Film Studio și distribuit de Forum Film s-a aflat pe primul loc în topul încasărilor din România.
Klaus & Barroso, un film scris și regizat de Grupa B (trio-ul creativ format din Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu si Bogdan Theodor Olteanu) spune o poveste despre speranță și despre cum iubirea ne salvează întotdeauna. Cristian Anastasiu, Director Executiv Bold Film Studio/ Producător este de părere că prin acest lungmetraj, al doilea după Taximetriști, produs de Bold Film Studio, echipa și-a propus o schimbare a registrului de comedie abordat și realizarea unui film la fel de accesibil, dar mai pozitiv ca mesaj și stare. Klaus & Barroso „a arătat că filmul comercial de calitate nu mai este doar un ideal în piața noastră, ci a devenit o realitate concretă”, a completat Andreea Zidaru, Managing Director Forum Film România.
Alături de protagoniștii Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae, din distribuția filmului fac parte: Carol Ionescu, Alexandru Ion, Vlad Drăgulin, Rolando Matsangos, Codrin Boldea, Vlad Brumaru, Cezar Antal, Mădălina Craiu, Șerban Pavlu, Victoria Raileanu, Alin Florea, Mădălina Stoica, Bogdan Farcaș, Cătă Nicolau, Alex Mircioi.
Klaus & Barroso, care aduce în prim plan aventurile urbane a doi frați, reprezintă primul proiect imaginat de cei trei artiști care alcătuiesc Grupa B – Adrian Nicolae, Cosmin ‘Micutzu’ Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu – prieteni în viața reală. Deloc întâmplător că prietenia este tema principală a acestei comedii spumoase. Bogdan Theodor Olteanu, coregizor și coscenarist.
„Plănuiam de ceva timp, împreună Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae, să facem lucruri împreună, adică să scriem și să producem filme. Suntem trei oameni care lucrează în regim independent și care își doresc să trăiască din asta pentru că ni se pare normal ca meseriile noastre, fie că sunt de regizor, actor sau scenarist, pe lângă partea asta artistică, să constituie și o sursă de venit. Așa ne-am propus să ne apucăm să facem filme și să vedem dacă putem să trăim din asta.
„Taximetriști” a fost un experiment reușit din punctul nostru de vedere, a funcționat și ne-a dat încredere că se poate trăi în felul ăsta în România, adică din meseriile noastre, fără să faci lucruri conexe, mă refer la publicitate sau televiziune. Nu a fost nici primul, nici singurul film comercial din România postcomunistă care a funcționat, dar este un tip de demers care se află destul de la început în România.
Toți trei venim din lumea artistică prin educație sau prin proiectele noastre și ne propunem să facem niște comedii care să respecte însă niște principii, să nu fim misogini, homofobi, să nu râdem de persoanele defavorizate sau minorități.
Ne-am gândit să scriem scenariul în jurul acestei teme a prieteniei, care este foarte prezentă în grupul nostru, mai ales că Adrian și Cosmin, interpreții rolurilor principale în film, sunt prieteni de foarte multă vreme, au fost și colegi de grupă la Facultatea de Film – UNATC Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale. Astfel că am cuplat această preocupare sau această temă a prieteniei cu niște întâmplări pe care le-am întâlnit în în viața reală. Și cred că prieteniile între bărbați au o latură care poate să fie și comică, ridicolă, dar și frumoasă, și că o asemenea relație poate deveni un subiect de comedie.”
Directorul de imagine al filmului este Mihai Marius Apopei, montajul este realizat de Tudor D. Popescu, iar scenografia și costumele sunt semnate de Alexandra Panaite.