Site de prezentare a pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE
A fost lansat site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE.
Eugen Cojocariu, 01.02.2018, 16:13
Site de prezentare a pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE
Site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene a fost lansat oficial, miercuri, 31 ianuarie 2018, la Gala ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Sofware şi Servicii, de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Site-ul poate fi accesat la adresa http://www.romania2019.eu/ şi cuprinde informaţii despre Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, despre pregătirea mandatului român, despre forumul de idei pentru Preşedinţie, dar şi oportunităţi de internship sau voluntariat în cadrul acestui proiect.
Este un portal interactiv care vă permite dumneavoastră să participaţi cu ideile pe care le aveţi în a defini temele dumneavoastră de interes, în a defini priorităţile. Deschidem uşa către români pentru a participa, pentru cei din ţară, dar şi pentru cei din afara ţării, a spus Negrescu.
Potrivit acestuia, Preşedinţia română la Consiliul UE din 2019 este gândită ca una transparentă şi dedicată cetăţenilor. Ce am învăţat în mulţi ani petrecuţi în industria voastră este că trebuie să avem încredere în oameni şi să îi lăsăm să se exprime. Este primul pas pentru a vedea creativitatea lor, a declarat Victor Negrescu.
El a spus că în industria IT există acel element de creativitate de care România are nevoie pentru ca Preşedinţia la Consiliul UE să fie una de succes. De foarte multe ori avem senzaţia că lumea şi, mai ales, restul Europei cunoaşte ceea ce putem face noi în domeniul IT şi am neplăcerea să vă informez, dacă nu ştiaţi deja, că sunt foarte puţini care cunosc potenţialul pe care noi îl avem, potenţialul de creativitate şi ceea ce putem expune în plan european şi ceea ce putem produce, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.
Despre Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene
România urmează să deţină, pentru 6 luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. România face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia. Preşedinţia rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe), ale COREPER (întâlnirile reprezentanţilor permanenţi ai ţărilor membre la Bruxelles) şi aproximativ 200 grupuri de lucru.