Bucharest City Tour
Astăzi vă invităm să descoperiţi capitala României, Bucureştiul, oraş situat în sud-estul ţării, având o istorie de peste 500 ani.
Ana-Maria Cononovici, 24.07.2014, 11:03
Astăzi vă invităm să descoperiţi capitala României, Bucureştiul, oraş situat în sud-estul ţării, având o istorie de peste 500 ani. Este o destinaţie atât pentru familii, cât şi pentru iubitorii de distracţie prin ofertele sale.
Traian Bădulescu, operator turism, ne spune de ce merită să alegem Bucureştiul ca destinaţie turistică: Bucureştiul este un oraş din ce în ce mai interesant, oferă şi foarte multe oportunităţi de distracţie, de cultură, preţurile sunt foarte bune, avem din ce în ce mai multe festivaluri, inclusiv în stradă, o viaţă aproape non-stop, nu în multe oraşe găseşti şi după 12 noaptea magazine deschise, cluburi, restaurante.”
Deşi de la o vreme sunt promovate city break-uri pe Bucureşti, acestea nu au fost promovate în mod regulat. Anul acesta aduce în acest sens o noutate despre care ne spune tot Traian Bădulescu: Israelienii sunt foarte interesaţi de Bucureşti şi de România ca destinaţie, în general, astfel încât unul dintre marii tur-operatori din Israel a pornit o serie săptămânală de chartere, pe ruta Tel Aviv – Bucureşti. Vorbim despre turişti interesaţi strict de aspectele de loisir, de cultură. Aceste programe ţin 5 zile şi includ câteva zile în Bucureşti, dar şi vizită pe Valea Prahovei, Braşov.”
Traian Bădulescu ne tentează cu câteva obiective pe care odată ce alegeţi Bucureştiul nu trebuie să le rataţi: Un City Break în Bucureşti poate să cuprindă programe foarte interesante de dimineaţa până seara: în primul rând Bucureştiul are multe obiective de vizitat, unele mai vizibile, cum ar fi renumitul Palat al Parlamentului, cu care trebuie să ne mândrim; e cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon. Apoi Bucureştiul are foarte multe muzee: Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Satului, atrage mult arhitectura centrului oraşului, în special Calea Victoriei, care chiar aduce aminte şi acum de Micul Paris. Avem din ce în ce mai multe restaurante cu specific local. Seara, marea atracţie este centrul istoric, care chiar arată ca centrul istoric al oricărui oraş european, are viaţă aproape non-stop. Să nu uităm că Bucureştiul are şi viaţă culturală foarte bogată; multe festivaluri, multe spectacole, dacă sunteţi interesaţi de teatru, de operă, de concerte, vă puteţi bucura de un calendar foarte bogat. Avem Sala Radio, Atheneul Român, Opera Română şi la noi biletul de intrare este mult mai ieftin decât în oraşele cu tradiţie, precum Viena, Paris, Roma, Milano şi altele.”
Doriţi să descoperiţi cultura, istoria şi tradiţia Bucureştiului într-o singură călătorie? Începând cu luna mai puteţi din nou să săriţi în autobuzele supraetajate ce străbat oraşul şi să vă opriţi la obiectivele care v-au atras atenţia. Brânduşa Răeceanu, purtătoare de cuvânt RATB, ne lansează o invitaţie:
Turul cu autobuzele supraetajate este minunat, oferă o perspectivă nouă, este un alt unghi din care este privit oraşul. Pe parcursul acestui tur puteţi întâlni majoritatea obiectivelor culturale şi istorice ale oraşului. Aşa cum a fost gândit, traseul are 15,4 km şi pe parcursul lui sunt 14 staţii. Circuitul pleacă de la Piaţa Presei, ajungem la Muzeul Satului, vedem Arcul de Triumf, intrăm cu autobuzul în Piaţa Victoriei, apoi pe Calea Victoriei parcurgem oraşul până la Palatul Parlamentului. De aici pornim către Piaţa Unirii, de unde autobuzul se întoarce pe lângă Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, cu întoarcere către Piaţa Presei pe bulevardul Kiseleff. Zona centrală a oraşului este valorificată. Tarifele rămân ca şi în anii trecuţi, preţul unui bilet pentru adulţi este de 25 lei, pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-14 ani este de 10 lei, iar pentru copiii mai mici de 7 ani, turul este gratuit.”
Vom trece în revistă câteva dintre obiectivele ce atrag atenţia pe linia turistică Bucharest City Tour”, pe care le găsăţi şi pe harta traseului, ce vă va fi înmânată la urcarea în autobuz, împreună cu ghidul audio, în limbile engleză, franceză sau italiană. Astfel, veţi afla că în staţia cu numărul 3, poate fi observat Arcul de Triumf, construit în perioada 1921-1922, după modelul Arcului de Triumf din Paris, iar în staţia numărul 4 veţi găsi Muzeul Ţăranului Român, clădire în stil neo-românesc, ridicată între anii 1912 şi 1941. Tot aici, poate fi vizitat şi Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa”, ce înfăţişează dinamica vieţii pe pământ din momentul apariţiei sale, până la nivelul omului contemporan. În staţia cu numarul 5, turiştii pot vizita Biserica Creţulescu, inclusă în categoria celor mai valoroase monumente de arhitectură ale oraşului, de la sfârşitul perioadei brâncoveneşti. În aceasta zonă, poate fi observat şi Ateneul Român, un edificiu simbol al culturii naţionale, construit în urmă cu peste 120 de ani, şi Palatul Regal, reşedinţă a regelui Carol al II-lea, care găzduieşte în prezent Muzeul Naţional de Artă al României, considerat cel mai important muzeu de artă din ţară.
Brânduşa Răeceanu, purtătoare de cuvânt RATB, revine cu detalii: Biletul are o valabilitate de 24 ore, aşa că dacă pe traseu găsiţi berăria sau restaurantul la care vă propuseseţi să ajungeţi sau muzeul pe care doriţi să-l vizitaţi puteţi coborî, vizita şi apoi reveni pe linia turistică, luând următorul autobuz care soseşte în staţie. Autobuzele supraetajate circulă de la 10 dimineaţa până la 10 seara.”
Pentru programul de seară puteţi alege un spectacol, un restaurant tradiţional sau un club modern, oricare dintre opţiuni oferind satisfacţii garantate.