Un nou ambasador american la Bucureşti
Confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman, Ambasadorul agreat al Statelor Unite la Bucureşti, a prezentat copia scrisorii de acreditare ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.
Leyla Cheamil, 16.12.2019, 11:28
Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, i-a prezentat, sâmbătă, copia scrisorii de acreditare ministrului de Externe, Bogdan Aurescu. Cu această ocazie, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, mai ales după întrevederea de succes, din luna august a acestui an, dintre şeful statului român, Klaus Iohannis, şi liderul de la Casa Albă, Donald Trump.
Cu prilejul acestei întâlniri, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a afirmat că este necesară continuarea procesului de aplicare deplină a deciziilor strategice adoptate, inclusiv în domeniul securităţii energetice şi în domeniul 5G.
Pe de altă parte, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării în Programul Visa Waiver, program de renunţare la obligativitatea vizelor şi care permite cetăţenilor anumitor ţări să călătorească în Statele Unite pentru turism sau afaceri, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a obţine o viză.
În acelaşi timp, Bogdan Aurescu a menţionat faptul că societatea românească este una dintre cele mai pro-transatlantice şi pro-americane din Europa, iar Bucureştiul acţionează în mod constant, în interiorul UE şi al NATO, pentru întărirea legăturii transatlantice.
La rândul său, ambasadorul agreat Adrian Zuckerman a spus că România nu poate avea un prieten mai bun decât Statele Unite şi a apreciat transformarea remarcabilă a ţării în cei 30 de ani de la Revoluţia anticomunista din 1989.
Confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman, avocat de profesie, este născut în România, vorbeşte fluent limba română, iar când avea 10 ani a emigrat împreună cu familia sa în Statele Unite. Acesta îl înlocuieşte pe Hans Klemm, care a fost ambasadorul