Noi opinii despre modificarea Legii Radioului public
Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, consideră că soluţia pentru redresarea TVR este complexă şi nu trebuie aplicată şi pentru Radio România.
Eugen Cojocariu, 11.03.2016, 17:09
Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, consideră că legea de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice trebuie modificată, dar că varianta propusă de PSD nu reprezintă rezolvarea problemelor din TVR. În opinia liderului PNL, soluţia pentru redresarea Televiziunii Române este complexă şi presupune multă responsabilitate din partea clasei politice. În plus soluţia nu poate fi aplicată şi Radioului public, a subliniat Raluca Turcan:
„Consider că nu trebuie aceeaşi soluţie aplicată şi pentru Radioul public, consider că legea de funcţionare a acestor două instituţii trebuie modificată, dar în niciun caz atât de superficial şi interesat, cum propune PSD-ul. (…) Aşa-zisa salvare a Televiziunii publice reprezintă praf în ochi, exerciţiu de imagine şi interes direct pentru infiltrarea şi dominarea acestei instituţii. Vreau să fie foarte clar: redresarea Televiziunii publice nu se poate obţine doar din separarea atribuţiilor Consiliului de Administraţie faţă de Comitetul Director şi împărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director general”.
Propunerea de modificare a Legii de funcţionare a societăţilor publice de Radio şi Televiziune nu este agreată nici de vicepreşeditele Comisiei de Cultură din Senat, Marius Paşcan, PNL. Într-o emisiune la Radio Târgu Mureş, el a spus că TVR are probleme financiare din cauza managementului defectuos, şi nu a legii, iar o eventuală unire a celor două instituţii ar afecta activitatea postului public de Radio:
„Radioul, postul public, funcţionează în profit. An de an, are rezultate foarte bune, este cel mai audiat post de radio la nivel naţional, pe toate sondajele de audienţă. De asemenea, eu cred că aceste rezultate benefice îndreptăţesc la o continuitate. Este ca şi cum ai aşeza un măr putred, mărul putred fiind Televiziunea Română, lângă un măr proaspăt, frumos, şi le pui unul lângă celălalt. Ştiţi foarte bine ce se întâmplă, da? Mărul putred, putreziciunea ajunge şi în celălalt măr. Este inevitabil!”