Extinderea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Judeţean din Reşiţa este pusă în pericol
Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat zilele trecute creşterea cheltuielilor neeligibile ale proiectului implementat cu fonduri europene, finanţat prin Programul Operational Regional 2014 -2020
Sebastian Dragomir, 10.04.2020, 10:25
Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat zilele trecute creşterea cheltuielilor neeligibile ale proiectului implementat cu fonduri europene, finanţat prin Programul Operational Regional 2014 -2020. Acestă vizează Extinderea şi dotarea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Contractul de finanţare a fost semnat cu ADR Vest în 6 mai, anul trecut, în iulie s-a semnat contractul pentru servicii de audit financiar extern, iar achiziția serviciilor de proiectare și asistența tehnică din partea proiectantului a fost finalizată, contractul fiind semnat în octombrie 2019. Dacă lucrurile ar fi decurs normal, proiectul trebuia să fie încheiat în toamna anului 2021, însă au apărut alte probleme. Una dintre ele o reprezintă OUG 114 şi cea mai complicată este situaţia creată de pandemia de COVID-19, spune președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu:
Iniţial, valoarea proiectului a fost de 7,5 milioane de lei. Atunci nu s-a ţinut cont de prevederile OUG 114/2018 care cuprinde măsuri fiscale privind manopera în sectorul construcţiilor şi care la momentul respectiv nu era în vigoare. Acum, din cauza acestei OUG, noi am fost obligaţi să aprobăm creşterea cheltuielilor neeligibile ale proiectului cu valoarea de 1,8 milioane de lei. Valoarea proiectului a ajuns acum la 9,3 milioane de lei. În perioada imediat următoare se va urca pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor. La finalul acestei proceduri vom discuta cu firma câştigătoare, cu echipa managerială de la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi cu cei care activează la Unitatea de Primiri Urgenţe despre momentul în care vom putea demara lucrările acolo. Trebuie să ţinem cont de situaţia actuală pentru a nu perturba fluxul de pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Prin acest proiect cu finanţare europeană şi de la stat se doreşte amenajarea spaţiului pentru efectuarea corectă a triajului bolnavilor, precum şi scăderea timpului de aşteptare şi reducerea la maximum a timpilor de intervenţie specializată prin reamenajarea spaţiului de primire şi triaj la intrarea în UPU şi separarea lui de spaţiul de evaluare şi tratament imediat.