Sport Club RRI: Sezonul de rugby, la final
S-a încheiat anul competiţional 2014 pentru rugby-ul românesc. Ultimul eveniment al anului a fost jocul disputat vineri, de selecţionata Lupii Bucureşti, în deplasare, cu echipa galezǎ Newport Gwent Dragons, şi pierdut cu 17 la 69.
Florin Orban, 17.12.2014, 13:02
S-a încheiat anul competiţional 2014 pentru rugby-ul românesc. Ultimul eveniment al anului a fost jocul disputat vineri, de selecţionata Lupii Bucureşti, în deplasare, cu echipa galezǎ Newport Gwent Dragons, şi pierdut cu 17 la 69. Partida a contat pentru Grupa a 3-a a competiţiei European Rugby Challenge Cup. În clasament, Newport Dragons este noul lider, cu 16 puncte. Urmeazǎ Newcastle Falcons, cu 15, Stade Français, cu 10, şi Lupii Bucureşti, cu un punct.
In plan intern, sezonul s-a încheiat pe 30 noiembrie, cu finala Cupei României, care s-a desfǎşurat la Cluj. S-a impus RCM UV Timişoara, care a învins echipa CSM Ştiinţa Baia Mare cu scorul de 19-14. Gruparea timişoreanǎ şi-a trecut în palmares a doua sa Cupă a României, după ce în 2011, la Alba Iulia, a învins în finală tot Baia Mare, cu scorul de 32-10.
Principala performanţǎ rugbisticǎ româneascǎ a anului a fost calificarea la o nouǎ ediţie a Cupei Mondiale. Cavalerii frunzei de stejar au terminat ediţia 2013 – 2014 a Cupei Europene a Naţiunilor pe locul 2, fiind depǎşiţi doar de Georgia. La Cupa Mondialǎ, care se va desfǎşura anul viitor, în Anglia, România va evolua în grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada. Rugbyştii români vor debuta la Mondiale pe 23 septembrie 2015, cu Franţa, pe Stadionul Olimpic din Londra. Va urma, pe 27 septembrie, tot la Londra, dar pe stadionul Wembley, meciul Irlanda – România. Pe 6 octombrie se va juca întâlnirea Canada – România, pe Leicester City Stadium, iar pe 11 octombrie, pe Sandy Park, în Exeter, România întâlneşte Italia.
Mai trebuie spus cǎ România este una dintre cele 12 ţǎri care au luat parte la toate cele şapte ediţii ale Cupei Mondiale de pânǎ acum. Totuşi, la nicio ediţie, „stejarii” nu au reuşit sǎ obţinǎ mai mult de o victorie. Astfel, cea mai bunǎ performanţǎ internaţionalǎ a rugbyului românesc rǎmâne medalia de bronz câştigatǎ la Jocurile Olimpice de la Paris, în 1924.