Vicepreşedinta Comisiei Europene, românca Roxana Mînzatu, s-a întânit cu reponsabilii politici de la Bucureşti.
Unul din cei mai mari sportivi români, jucătoarea de tenis Simona Halep, şi-a anunţat retragerea la 33 de ani.
Bugetul pe anul 2025 al Ministerului Afacerilor Externe a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor pentru politică externă şi pentru românii de pretutindeni din Parlament.
Ascultaţi aici emisiunea „Jurnalist de România”, ediţia din 04.02.2025
Statele UE vor să crească bugetele pentru Apărare.
Patriarhia Ortodxă Română împlineşte 100 de ani
1.694 de români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au făcut cereri de vot prin corespondenţă şi 1.238 au făcut solicitări pentru exercitarea votului la o secţie de votare din afara ţării - a anunţat, luni, Autoritatea Electorală Permanentă.
În Estonia, la Tallinn, s-au încheiat Campionatele Europene de patinaj artistic.
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a primit oficial sprijinul social-democraţilor pentru a candida la alegerile prezidenţiale din partea partidelor aflate la guvernare în România.
Ambasada României la Roma a organizat, zilele trecute, o reuniune de lucru cu șefii oficiilor consulare din Italia, având ca obiectiv principal coordonarea activității din acest an și eficientizarea modului în care se răspunde nevoilor comunității românești.
Bugetul României pe 2025 se află în Parlament, spre aprobare în regim de urgenţă.
Știri din patinaj artistic, tenis, handbal și rezultatele din Superliga de fotbal.
Jaful a însoțit războaiele, în timp ce noțiunea de a împărți nu prea apare în istorie. Oamenii au luat, unii de la alții, prin forță, adică jaf, sau prin viclenie, adică furt, mai întâi mâncare.
MAE: În Italia, februarie debutează cu fenomene meteorologice nefavorabile în mai multe regiuni ale ţării
Cu 5.484 de voturi pentru, 18 împotrivă și 14 abțineri, delegații la Congresul extraordinar al PSD l-au confirmat pe Crin Antonescu, fostul preşedinte PNL, drept candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale.
IGPF: Aproximativ 61.600 de persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.400 de mijloace de transport, au tranzitat frontierele României în data de 01.02.2025
Currency Converter RON/EUR: mie, 5 feb..
În cel mai recent număr al Romanian Journal of European Affairs a fost publicat un articol pe tema regresului europenizării statelor din Balcanii de Vest.
Dacă în primul episod dedicat diferențelor generaționale în percepția cu privire la UE în țara noastră am avut în vedere membrii aceleiași familii, în ultimul podcast din acest an, care abordează tot diferențele generaționale, vorbim despre modul în care este receptată Uniunea Europeană de generații diferite, despre așteptările pe care acestea le au, dar și despre cum se raportează alți tineri din celelalte state membre la spațiul comunitar.
Săptămâna trecută a adus o decizie istorică pentru noi: intrarea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Decizia a fost salutată imediat de politicienii de la București, dar și de europarlamentarii români.
Cum va arăta viitorul relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA?
În ediția de iarnă a revistei academice Romanian Journal of European Affairs, editată și publicată de Institutul European din România, a fost publicat un articol care abordează comportamentul de politică externă al statelor mici, un subiect mai puțin prezent în literatura de specialitate.
Știri de la Radio Ujgorod. La microfon, Angelica Dan
Știri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru
Știri de la Radio Ujgorod. La microfon, Angelica Dan
Siguranţă sporită pentru românii care muncesc în afara ţării, prin modificarea şi completarea Legii privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate
Știri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru
Știri de la Radio Ujgorod. La microfon, Angelica Dan
Pianistul român Teo Gheorghiu, născut în Elveția, care trăieşte în Spania
În 2024, capitala României a înregistrat aproape două milioane de nopţi de cazare, în special datorită turismului de afaceri şi de evenimente.
În februarie 2025, România omagiază moștenirea artistică a lui Constantin Brâncuși.
MINA, Museum of Immersive New Art, oferă publicului expoziţia „Da Vinci. The Immersive Show”.
Aici puteţi asculta “Povestea vorbei”, ediţia din 3 februarie 2025.
Astăzi vă invităm în nordul ţării, la Sighetu Marmaţiei, în oraşul unde se spune glumeţ că “se agaţă harta în cui”.
Din zestrea gastronomică a Banatului fac parte şi cârnaţii, unii dintre ei având chiar denumirea de origine a acestei provincii.
România este printre cele mai accesibile pieţe imobiliare din Europa Centrală şi de Est. Preţurile locuinţelor au crescut mai lent decât salariile, reiese dintr-o analiză de specialitate.
Peste 1.100 de persoane urmează să fie disponibilizate în judeţul Braşov, din centrul României, reiese din datele Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
S-au împlinit 80 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz. Am stat de vorbă despre acest moment cu Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Lior Ben Dor.
Colonelul Thierry Denechaud a preluat comanda Grupului aliat de luptă aflat pe teritoriul României de la colonelul Jean Michelin, în cadrul unei ceremonii la Centrul Național de Instruire de la Cincu.
În România, 2025 se anunţă un an cu creşteri salariale modeste, angajări limitate şi investiţii reduse.
Dramaturgul român, Eugene Ionesco are un loc aparte în repertoriul Teatrului La Huchette din Paris care îi jocă de 68 de ani, neîntrerupt, spectacolele ”Cântăreața Cheală” și ”Lecția”.
Începând cu prima lună a acestui an, România și-a extins prezența, cu efective și tehnică militară, la încă două grupuri de luptă ale NATO care funcționează în țările aliate de pe Flancul Estic.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Podacastul nostru de istorie olimpică, alcătuit pe baza interviurilor de colecţie difuzate, de a lungul vremii, la Radio România Internaţional, a ajuns la ultima sa ediţie.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Vorbim astăzi despre Laura Badea, singura româncă medaliată cu aurul olimpic într-o probă individuală feminină de scrimă.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
La împlinirea a 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și a ideii de libertate, violonista Diana Jipa și pianistul Ştefan Doniga au pornit în turneul ce a purtat numele de "Drumul Libertății". A fost unul dintre cele mai ample și mai importante proiecte de promovare a culturii române la nivel mondial, prin care artiştii au adus României primul Record Mondial pentru „Cel mai rapid turneu de concerte pe toate continentele”.
Indiferent de distanțele fizice, oamenii, comunitățile și societățile se apropie pentru că simt și doresc apropierea.
Cetatea Tighina de pe malul Nistrului din Ucraina, este o cetate moldovenească din secolul al XV-lea, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, construită inițial din pământ și lemn, pentru a apăra vadul râului Nistru de tătari.
A doua ediție a Festivalului Internațional FILMIKON a propus o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții.
Mortalitatea păsărilor prin electrocutare reprezintă o problemă majoră de conservare, afectând în special păsările de pradă.
Munții Făgăraș se evidențiază prin unicitatea lor în Europa. Aici găsim o suprafață neîntreruptă de păduri cu populații sănătoase și diversificate de animale sălbatice.
Auzim, tot mai des, de decese cauzate de cele mai diverse tipuri de cancer. Iar numărul persoanelor tinere care cad pradă acestei maladii este tot mai mare.
Puţină lume ştie că există costume de schi profesioniste, create şi făcute în România şi că originea acestui brand se găseşte la Topliţa, judeţul Harghita, pornind dintr-un mic atelier personal.